1a

ЈУЛИЈАНА

МИРЧЕВСКА

Postal Address:

PO Box 97845 Baker st. 567, Los Angeles, California, United States

Phone:

8 (800) 456-2697

Fax:

8 (800) 456-2696

Email:

samantha@summerson.com

Website:

www.childcare.com

ИНФО

Родена 03.04.1978 год. во Штип, дипломиран актер , Факултет за драмски уметност Скопје, класа на проф. Владимир Милчин.Од 2002 год е вработена во Народниот театар во Битола,покрај настапите на матичната сцена играла во повеќе градови низ Македонија а настапувала и на многу европски и светски фестивали (Париз, Москва, Њујорк, Торонто, Истанбул итн) одиграла повеќе од четириесет улоги, автор е на девет драмски текста за деца , режирала 16 детски претстави. Основач е на Детскиот театар – Битола. Од 2013 година до денес ја извршува функцијата селектор на ИДТФ Битолино. Во 2014 година ја основа Театарската школа „Бабец“ која е прв професионален едукативен центар посветен на театарот и истовремено станува магистрант на отсекот „Откривање и работа со надарени и талентирани деца“.  Добитник е на наградата за најдобар млад актер на театарскиот фестивал Војдан Чернодрински и најдобра женска улога на Фестивалот на античка драма СТОБИ во 2012 год.

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing
Elitr, sed diam nonumy eirmod tempor
Invidunt ut labore et dolore magna aliquyam
Erat sed diam voluptua
At vero eos et accusam et justo duo dolores rebum

Biography:

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren.

Professional Life:

Sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor.

Biography:

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren.

Professional Life:

Sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor.

Biography:

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren.

Professional Life:

Sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor.

Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait nulla facilisi.

Consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr.