„Готвејќи го Шекспир“

(работена според текстови на В.Шекспир)

режија: Мартин МИРЧЕВСКИ

сцена: Благој МИЦЕВСКИ

светло: Димче СПАСЕВСКИ

дизајн: Здравка МИРЧЕВСКА

продуцент: Васко МАВРОВСКИ

ПРЕМИЕРА 07.08.2010 , во салата на НУ НТБ во рамките на БИТФЕСТ 2010. Копродукциски проект со НУ НТБ и во соработка со Општина Битола.

буџет: 180.000 ден, одиграни претстави: 10, посетеност: 3400 гледачи

-учество на БИТФЕСТ 2010

-учество на хуманитарен хепенинг на здружението „Хумано срце“ од Скопје.

 

„Зоки Поки“

автор: Оливера НИКОЛОВА

режија:Никола ПРОЈЧЕВСКИ

кореографија:Јулијана МИРЧЕВСКА

композитор:Миодраг НЕЌАК

продуцент:Васко МАВРОВСКИ

ПРЕМИЕРА 30.10.2010 во салата на Центарот за култура во Битола.

буџет: 230.000 ден., одиграни претстави: 7 , посетеност: 4300 гледачи

-учество на „Денови на Центри за култура 2010 – Крива Паланка

-учество на „Штипско културно лето 2011“

 

„Новогодишен сон“

автор: Јулијана МИРЧЕВСКА

режија: Јулијана МИРЧЕВСКА

композитор:Миодраг НЕЌАК

дизајн:Сашо ИЛКОВСКИ

продуцент:Васко МАВРОВСКИ

ПРЕМИЕРА 27.12.2010 во салата на Центарот за култура во Битола.

буџет: 250.000 ден. , одиграни претстави: 9 , посетеност: 3800 гледачи  

-учество на централната прослава за 2011 год. на градскиот плоштад „Магнолија“

-посета на „Домот за доенчиња“ и „Дневен центар за деца со посебни потреби“

  

„Црвенкапа“

автор: Шарл Перо

режија: Јован РИСТОВСКИ

композитор:Миодраг НЕЌАК

костими: Благој МИЦЕВСКИ

сценограф: Горан СПАСЕВСКИ

светло: Томе ГЕОРГИЕВСКИ

дизајн: Сашо ИЛКОВСКИ

продуцент: Васко МАВРОВСКИ

ПРЕМИЕРА 30.04.2011 во салата на Центарот за култура во Битола.

буџет: 310.000 ден. , одиграни претстави: 16 , посетеност: 5000 гледачи

-учество на ИДТФ „Битолино“ 2011

 

„Мачорот в чизми“

автор: Шарл Перо

режија: Дарко Ковачовски

композитор:Станимир ИВАНОВ

костими,сцена и кукли: Надја ВАСИЛЕВА

светло: Димче СПАСЕВСКИ

дизајн: Сергеј СВЕТОЗАРОВ

продуцент: Васко МАВРОВСКИ

ПРЕМИЕРА 10.12.2011 во салата на Центарот за култура во Битола. 

буџет: 520.000 ден. , одиграни претстави: 25 , посетеност: 3220 гледачи 

-учество на Вториот интернационален фестивал на куклени театри – Приштина, Косово

 

„Зима“

автор: Јулијана МИРЧЕВСКА

режија: Јулијана МИРЧЕВСКА

композитор:Миодраг НЕЌАК

костим:Благој МИЦЕВСКИ

продуцент:Васко МАВРОВСКИ

ПРЕМИЕРА 29.12.2011, градски плоштад „Магнолија“- Битола.

буџет: 240.000 ден. , одиграни претстави: 3 , посетеност: 600 гледачи

 

„Пријателство“

идеја и концепт: Јулијана МИРЧЕВСКА

композитор:Миодраг НЕЌАК

продуцент:Васко МАВРОВСКИ

ПРЕМИЕРА 12.04.2012, во малата сала на Центарот за култура во Битола.

одиграни претстави: 9, посетеност: 1570 гледачи

-Светски ден на лицата со посебни потреби 2011

-Светски ден на дијабетисот 2012

-Хуманитарна претстава за Христијан Тодоровски

-Регионални денови на културата 2012

 

„Трите прасиња и Дедо Мраз“

автор: Јулијана МИРЧЕВСКА

режија: Јулијана МИРЧЕВСКА

композитор:Миодраг НЕЌАК

костим:Благој МИЦЕВСКИ

продуцент:Васко МАВРОВСКИ

ПРЕМИЕРА 25.12.2012 во салата на Центарот за култура во Битола.

буџет: 210.000 ден., одиграни претстави: 6, посетеност: 3200 гледачи

 

„Новогодишно пријателство“
(Изгубената снегулка)

автор: Јулијана МИРЧЕВСКА

режија: Јулијана МИРЧЕВСКА

композитор:Миодраг НЕЌАК

костим:Благој МИЦЕВСКИ

продуцент:Васко МАВРОВСКИ

ПРЕМИЕРА 29.12.2012 градски плоштад „Магнолија“- Битола.

буџет: 240.000 ден. , одиграни претстави: 22 , посетеност: 5050 гледачи

 

„Кантервилскиот дух“

режија: Валентина Лутц

сценографија: Полина Петелина

костимографија: Полина Петелина

музички ефекти: Андреј Антоненко, Валериј Трифонов

продуцент: Васко Мавровски, Валентина Лутц

ПРЕМИЕРА 05.08.2013 во салата на Центарот за култура во Битола.

буџет: 720.000 ден. , одиграни претстави: 3 , посетеност: 500 гледачи

-учество на ИДТФ „Битолино“ 2013

-учество на Третиот интернационален фестивал на куклени театри – Приштина, Косово

-учество на интернационален форум на детски театри – Санкт Петерсбург, Русија

 

„Собирачот на желби“

автор: Јулијана МИРЧЕВСКА

режија: Јулијана МИРЧЕВСКА

композитор:Миодраг НЕЌАК

костим:Даниела Стерјо

продуцент:Васко МАВРОВСКИ

ПРЕМИЕРА 30.12.2013 градски плоштад „Магнолија“- Битола.

буџет: 240.000 ден. , одиграни претстави: 11 , посетеност: 2600 гледачи

 

„Вреќа полна желби“

автор: Јулијана МИРЧЕВСКА

режија: Јулијана МИРЧЕВСКА

композитор:Миодраг НЕЌАК

костим:Даниела Стерјо

продуцент:Васко МАВРОВСКИ

ПРЕМИЕРА 05.09.2014 Н.У. Центар за култура – Битола.

буџет: 120.000 ден. , одиграни претстави: 5 , посетеност: 1100 гледачи

-Регионални денови на културата 2014

 

  „Најубавата ноќ“

автор: Јулијана МИРЧЕВСКА

режија: Јулијана МИРЧЕВСКА

композитор:Миодраг НЕЌАК

костим:Даниела Стерјо

продуцент:Васко МАВРОВСКИ

ПРЕМИЕРА 29.12.2014 Градски плоштад „Магнолија“ Битола.

буџет: 230.000 ден. , одиграни претстави: 4 , посетеност: 700 гледачи

 

„Зимски игри“

автор: Јулијана МИРЧЕВСКА

режија: Јулијана МИРЧЕВСКА

композитор:Миодраг НЕЌАК

костим:Благој МИЦЕВСКИ

продуцент:Васко МАВРОВСКИ

ПРЕМИЕРА 28.12.2015 Градски плоштад „Магнолија“ Битола.

буџет: 230.000 ден. , одиграни претстави: 6 , посетеност: 1400 гледачи

 

„Најубавиот подарок“

автор: Јулијана МИРЧЕВСКА

режија: Јулијана МИРЧЕВСКА

композитор:Миодраг НЕЌАК

костим:Благој МИЦЕВСКИ

продуцент:Васко МАВРОВСКИ

ПРЕМИЕРА 30.12.2016 Градски плоштад „Магнолија“ Битола.

буџет: 230.000 ден. , одиграни претстави: 2 , посетеност: 200 гледачи